Utrechtvaart

Ook in 2020 gaan we weer Utrechtvaarten organiseren. We gaan hiervoor twee keer vijf dagen uittrekken.

 

We varen de eerste keer op maandag 13 juli vanuit Wijk bij Duurstede naar het theehuis Rhijnauwen. We varen stroomafwaarts en hoeven dan de accu's onderweg niet bij te laden. Onderweg hebben we twee sluispassages bij Cothen en Werkhoven en varen daarna verder door de schitterende omgeving langs de Kromme Rijn. Het vertrek is om 09.00 uur vanaf De Blauwe Pannen.De totale vaart duurt 5 - 6 uur. Vanaf theehuis Rhijnauwen is het zo'n 700 meter lopen naar de bushalte en daar kunt u met buslijn 41 weer terug naar Wijk bij Duurstede.

 

Op dinsdag, woensdag en donderdag (14, 15 en 16 juli) varen we vanaf het theehuis Rhijnauwen naar Utrecht. We vertrekken daar om 09.00 uur. We passeren o.a. landgoed Amelisweerd, bij de Tolsteegbrug varen we rechtsaf over de Stadsbuitengracht langs de Tolsteegsingel en de Maliesingel en zo verder naar de Weerdbrug. Vandaar varen we via de Oude Gracht terug naar de Tolsteegbrug. Bij de Oosterkade wordt een pauze ingelast om de benen te strekken en eventueel een terrasje te bezoeken. Daar hebben we ook tijd om de accu's wat op te laden voor de verdere vaart stroomopwaarts terug naar het theehuis Rhijnauwen. Deze vaart gaat ook ongeveer 6 uur in beslag nemen. De vaartijd is enigszins afhankelijk van eventueel oponthoud onderweg in de grachten en de duur van de tussenstop aan de Oosterkade. (zie kaartje onderaan deze pagina)

 

Op vrijdag 17 juli varen we weer terug naar Wijk bij Duurstede. Deze vaart duurt zeker 10 uur omdat we dan stroomopwaarts varen en onderweg twee maal de accu's moeten laden. Om die reden nemen we deze dag in principe geen gasten mee.

 

Deze 'Utrechtweek' herhalen we op de manier zoals hierboven beschreven staat in de week van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus.

 

De kosten voor één van de bovengenoemde vaarten bedraagt € 25,-  per persoon.

Wilt u de krommerijnder als groep boeken bedragen de kosten daarvoor € 200,-. Er varen dan dus geen andere gasten mee.

Wel zijn we verplicht ons te houden aan een maximum van 12 gasten.

Er is koffie en thee aan boord maar u dient wel zelf te zorgen voor een lunchpakket.

Houdt u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is en dat de mogelijkheden voor een sanitaire stop onderweg beperkt zijn. Denk ook aan uw OV-kaart als u met de bus terug wilt reizen naar Wijk bij Duurstede op de maandag.

 

Voor reserveringen kunt u net zo als onze andere vaarten terecht bij de VVVkrommerijnstreek, Markt 24, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-575995, of stuur een mail naar info@vvvkrommerijnstreek.nl.

 

i.v.m het coronavirus hanteren we een aangepast vaarschema. Bijzonderheden hierover vindt u op de pagina 'laatste nieuws'.

afgemeerd bij theehuis Rhijnauwen

onderweg naar theehuis Rhijnauwen

Tolsteegsingel

Oude Gracht

Utrechtvaart
i.v.m het coronavirus hanteren we een aangepast vaarschema. Bijzonderheden hierover vindt u op de pagina 'laatste nieuws'.