Geniet van de mooie omgeving en natuur langs de Kromme Rijn vanaf de Krommerijnder.
In 2024 doen we ook weer tweemaal een Utrechtvaart te weten op 8 t/m 11 juli en 12 t/m 15 augustus. We varen met maximaal 12 gasten en de kosten voor de bovengenoemde vaart bedraagt € 28,- voor volwassenen en € 20,- voor kinderen t/m 12 jaar. We varen op maandag vanuit Wijk bij Duurstede naar het theehuis Rhijnauwen. We varen stroomafwaarts en hoeven dan de accu's onderweg niet bij te laden. Onderweg hebben we twee sluispassages bij Cothen en Werkhoven en varen daarna verder langs Odijk en Bunnik door de schitterende omgeving langs de Kromme Rijn. Het vertrek is om 09.00 uur vanaf De Blauwe Pannen. De totale vaartijd is 5 - 6 uur. Vanaf theehuis Rhijnauwen is het zo’n 700 meter lopen naar de bushalte en daar kunt u met buslijn 41 weer terug naar Wijk bij Duurstede. Op dinsdag, woensdag en donderdag varen we vanaf het theehuis Rhijnauwen naar Utrecht. We vertrekken daar om 09.00 uur. We passeren o.a. landgoed Amelisweerd, bij de Tolsteegbrug varen we rechtsaf over de Stadsbuitengracht langs de Tolsteegsingel en de Maliesingel en zo verder naar de Weerdbrug. Vandaar varen we via de Oude Gracht terug naar de Tolsteegbrug. Bij de Oosterkade wordt een pauze ingelast om de benen te strekken en eventueel een terrasje te bezoeken. Daar hebben we ook tijd om de accu's wat op te laden voor de verdere vaart stroomopwaarts terug naar het theehuis Rhijnauwen. Deze vaart gaat ook ongeveer 6 uur in beslag nemen. De vaartijd is enigszins afhankelijk van eventueel oponthoud onderweg in de grachten en de duur van de tussenstop aan de Oosterkade. (zie kaartje onderaan deze pagina) Op vrijdag varen we weer terug naar Wijk bij Duurstede. Deze vaart duurt zeker 10 uur omdat we dan stroomopwaarts varen en onderweg twee maal de accu's moeten laden. Om die reden nemen we deze dag in principe geen gasten mee. Er is koffie en thee aan boord maar u dient wel zelf te zorgen voor een lunchpakket. Houdt u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is en dat de mogelijkheden voor een sanitaire stop onderweg beperkt zijn. Denk ook aan uw OV-kaart als u met de bus terug wilt reizen naar Wijk bij Duurstede op de maandag.
onderweg naar theehuis Rhijnauwen
afgemeerd bij theehuis Rhijnauwen
Tolsteegsingel
varend op de Oude Gracht
Email Krommerijnder: info@krommerijnder.nl Email VVV: info@vvvkrommerijnstreek.nl Telefoon VVV: 0343-575995
Email Krommerijnder: info@krommerijnder.nl Email VVV: info@vvvkrommerijnstreek.nl Telefoon VVV: 0343-575995
In 2024 doen we ook weer tweemaal een Utrechtvaart te weten op 8 t/m 11 juli en 12 t/m 15 augustus. We varen met maximaal 12 gasten en de kosten voor de bovengenoemde vaart bedraagt € 28,- voor volwassenen en € 20,- voor kinderen t/m 12 jaar. We varen op maandag vanuit Wijk bij Duurstede naar het theehuis Rhijnauwen. We varen stroomafwaarts en hoeven dan de accu's onderweg niet bij te laden. Onderweg hebben we twee sluispassages bij Cothen en Werkhoven en varen daarna verder langs Odijk en Bunnik door de schitterende omgeving langs de Kromme Rijn. Het vertrek is om 09.00 uur vanaf De Blauwe Pannen. De totale vaartijd is 5 - 6 uur. Vanaf theehuis Rhijnauwen is het zo’n 700 meter lopen naar de bushalte en daar kunt u met buslijn 41 weer terug naar Wijk bij Duurstede.
onderweg naar theehuis Rhijnauwen
afgemeerd bij theehuis Rhijnauwen
Op dinsdag, woensdag en donderdag varen we vanaf het theehuis Rhijnauwen naar Utrecht. We vertrekken daar om 09.00 uur. We passeren o.a. landgoed Amelisweerd, bij de Tolsteegbrug varen we rechtsaf over de Stadsbuitengracht langs de Tolsteegsingel en de Maliesingel en zo verder naar de Weerdbrug. Vandaar varen we via de Oude Gracht terug naar de Tolsteegbrug. Bij de Oosterkade wordt een pauze ingelast om de benen te strekken en eventueel een terrasje te bezoeken. Daar hebben we ook tijd om de accu's wat op te laden voor de verdere vaart stroomopwaarts terug naar het theehuis Rhijnauwen. Deze vaart gaat ook ongeveer 6 uur in beslag nemen. De vaartijd is enigszins afhankelijk van eventueel oponthoud onderweg in de grachten en de duur van de tussenstop aan de Oosterkade. (zie kaartje onderaan deze pagina) Op vrijdag varen we weer terug naar Wijk bij Duurstede. Deze vaart duurt zeker 10 uur omdat we dan stroomopwaarts varen en onderweg twee maal de accu's moeten laden. Om die reden nemen we deze dag in principe geen gasten mee. Er is koffie en thee aan boord maar u dient wel zelf te zorgen voor een lunchpakket. Houdt u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is en dat de mogelijkheden voor een sanitaire stop onderweg beperkt zijn. Denk ook aan uw OV-kaart als u met de bus terug wilt reizen naar Wijk bij Duurstede op de maandag.
Tolsteegsingel
varend op de Oude Gracht